Wie ben ik?

godelieve huizingaIk ben Godelieve Huizinga. Bij Kiwili Kinderergotherapie werk ik met veel plezier met kinderen. Omdat leren makkelijker gaat als het leuk is, speel en beweeg ik veel tijdens het oefenen.

Als je de eerste keer komt kijk ik samen met jou en een van je ouders wat je graag zou willen leren.  Hoe het komt dat je iets niet zo goed kan. We maken dan een plan hoe je het beter kan leren zodat je thuis, op school en bij het sporten met plezier mee kan doen.

Waarvoor komen kinderen bij Kiwili kinderergotherapie?

Alle kinderen hebben andere vragen waarvoor ze komen.

Hieronder staan wat voorbeeldjes waarom kinderen bij Kiwili komen.

Ik wil netjes leren schrijven:

Stel het kost je moeite om netjes te schrijven, je krijgt pijn in je vingers of de juf of meester zegt je schrijfwerk niet te kunnen lezen dan zijn er veel momenten op school dat je dit zult merken en vind je schrijven vast niet zo leuk. Om te kijken wat er goed gaat en wat minder goed gaat bij het schrijven ga ik kijken hoe jij het doet. Je mag dan een stukje overschrijven en wat kleine testjes doen. Daarna kunnen we samen oefenen met leren schrijven, zodat je er weer plezier in krijgt.

Ik wil leren stil zitten als ik moet luisteren:

Wie weet vind je het wel lastig om stil te zitten in de klas en lang naar de juf of meester te luisteren. In de praktijk gaan we dan samen kijken hoe je wat langer met je werk bezig kan zijn, en hoe je wat beter kan luisteren naar de juf of meester. Misschien heb je wel wat aan een wiebel kussen, zodat je toch kan bewegen op je stoel zonder op te staan. Wie weet helpt het je wel om iets in je handen te hebben waar je mee mag friemelen tijdens het luisteren, of is een ander plekje in de klas een goed idee. Als we weten wat voor jou werkt ga ik een keer op school kijken en kan ik je juf of meester vertellen wat voor jou goed werkt.

Ik wil leren veters strikken:

Als veters strikken niet zo lukt kun je natuurlijk schoenen met klitteband sluiting nemen. Maar wie weet wil je het toch wel erg graag leren, zodat je je in de winkel voor elke schoen kan kiezen die je mooi vindt. In de praktijk gaan we samen kijken naar hoe je veters moet strikken en welk foefje voor jou werkt zodat je het zelf kan.

Andere vragen die kinderen hebben:

  • ik wil leren dat ik langer met een werkje op school bezig kan zijn zonder dat de juf hoeft te zeggen werk eens door.
  • ik wil leren netjes te eten.
  • ik wil leren hoe ik zelf naar school kan fietsen
  • ik wil op school en in de speeltuin in het klimrek kunnen klimmen zonder bang te zijn
  • ik wil leren knippen en plakken
  • ik wil zelf mijn knoop van mijn broek dicht doen en kleine knoopjes.
  • ik weet niet zo goed hoe ik kan spelen als papa of mama niet mee spelen.
  • ik wil hoe ik met gym mee kan doen met de andere kinderen

Welke vraag heb jij?

Oefenen:

Als we weten wat je wilt leren en we hebben een plan gemaakt hoe je dit gaat leren spreken we af hoe vaak je naar Kiwili komt en of je thuis of op school ook nog moet oefenen.

Om het oefenen leuk te maken werk ik soms met een verrassingsdoos. Een doos die helemaal van jou is en waar ik elke week wat anders in stop waar je thuis mee mag spelen en oefenen.Zo oefen je niet alleen bij  mij maar ook thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *