Werkwijze Kiwili Kinderergotherapie

Kennismaking en observatie:

Na aanmelding bij Kiwili Kinderergotherapie vindt er met u een kennismakings gesprek plaats. Soms wordt u een vragenlijst toegestuurd die als leidraad kan dienen tijdens het intake gesprek. In dit gesprek inventariseren we de vragen en/ of problemen rond uw kind.

Op basis van de vraag wordt er een observatie en/of onderzoek gestart die een
tot maximaal drie uur kan duren. Observatie vindt plaats in de praktijk. Soms is aanvullende observatie op bijvoorbeeld school of thuis nodig om een goed beeld te krijgen.
De gegevens uit deze observaties en/of onderzoek worden verwerkt in een verslag. In dit verslag staat tevens een behandelvoorstel. In dien nodig wordt het verslag in een gesprek mondeling toegelicht.

Behandeling:

De therapie bij Kiwili is meestal individueel. Afhankelijk van het behandelvoorstel zal de therapie een half uur
of driekwartier duren.

Er wordt spelenderwijs geoefend.

Als ouder speelt u een belangrijke rol in het leerproces van uw zoon of dochter. OM die reden is het wenselijk dat u tijdens de behandeling aanwezig bent. Mocht er in overleg met u en uw zoon/ dochter gekozen worden zonder uw aanwezigheid te behandelen dan worden de laaste 5 minuten van de behandeling gebruikt worden om te vertellen wat we hebben gedaan en hoe u hier thuis mee verder kan. Wanneer nodig worden kleine opdrachtjes voor thuis meegegeven. Dit gebeurd op een speelse wijze.

Soms kan het nodig zijn te oefenen buiten de praktijk zoals op school, of thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *